Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin

de nico15 in Porc, 4 Dec 2011 | 4158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de muschiulet de porc 300-350 g
  • Anason stelat 1 bucata
  • Lemon gras 1 fir
  • Galangar 1 cm
  • Ciuperci  4-5 bucati
  • Rosii cherry 3 bucati
  • Vin alb ¼ de ceasca
  • Vin rosu ½ de ceasca
  • Capere 6 bucati
  • Ardei iute 4 feliute
  • Cascaval  3-4 fasii foarte subtiri(30-40 g)
  • Ceapa verde 1-2 fire
  • Ceapa 1 bucata
  • Arpagic 10 bucati
  • Sare
  • Zeama de lamaie 1 lingurita
  • Piper cu lamaie
  • Ulei de masline
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin:

Muschiuletul de porc se fasoneaza dupa care se va cresta pe mijloc pentru a-l umple cu lemon gras, ceapa verde si galangar dupa cum urmeaza. Se taie lemon grasul si ceapa verde oblic in fasii cat mai subtiri, la fel se feliaza si galangarul si ardeiul iute. Acestea se trag cateva minute la tigaie in unt deoarece atat galangarul cat si lemon grassul sunt destul de tari.

Atentie sa nu taiati pana la capat muschiuletul, doar pe trei sferturi se taie dupa care adaugam in umplutura de la tigaie, zeama de lamaie, saram si piperam si adaugam si steluta de anason stelat dupa care legam cu ata alimentara. Acesta il vom face “en pappiotte” adica se va face un pachet in care va trebui sa se faca muschiul nostru fara sa iasa aburul din acel pachet se va sigila bine

Deci luam o bucata de folie de aluminiu, in ea asezam hartie cerata(copt), ungem cu ulei de masline, asezam muschiuletul si de jur imprejur asezam: caperele, rosiile cherry taiate in jumatate, punem vinul, adaugam cascavalul, ce a ramas suplimentar adica lemon gras si ardeiul iute, dupa care strangem si formam un pachet pe care il vom da la cuptor 20-30 de minute in functie de aragazul fiecaruia.

 Acest model “en pappiotte” se poate face si numai in hartie de copt dar este mai sigur si in folie de aluminiu dar intai protejam cu hartia de copt.

Dupa expirarea timpului se va desface folia si hartia vom scoate carmea gata facuta iar sosul creat va fi imbunatatit cu putina smantana si ½ de ceasca de vin rosu. Pentru acest sos creeat am caramelizat in avans niste arpagic iar cand aceasta a fost suficient de caramelizata am adaugat tot sosul peste, turnand treptat si vinul rosu, dupa cum se poate observa in imaginile alaturate. Ca garnitura am folosit ciuperci, acestea fiind ciuperci umplute, am curatat o ceapa, am tocat cozile de la ciuperci, am pus in piecare palarie putin unt, am strapit cu 1 lingurita de vin alb, am sarat, piperat am adaugat si parmezan in varf si am dat la cuptor 10 minute. Am selectat la tara Franta deoarece expresia "en pappiotte" provine din aceasta tara chiar daca si la noi se foloseste frecvent acest procedeu.

 Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136230
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136231
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136232
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136233
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136234
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136235
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136236
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136237
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136238
retete culinare - Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin 136239

COMENTARII (10)

danakarin 1

04.12.2011, 19:15

corina241 1

06.12.2011, 19:52

moa ,ce bunatate

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:45

waw

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55