Muschiulet de porc impletit cu carnati

de Sidy in Porc, 26 Feb 2012 | 5412 vizualizari

 

Aveam in congelator doua bucati frumoase de muschiulet de porc de cand am taiat porcul.De atunci eram hotarata sa fac aceasta reteta deosebit de gustoasa.Si acum i-a venit randul..

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 200 g carnati proaspeti, in intestine de oaie
  • 2 linguri ulei masline
  • 200 ml vin
  • 1 lingurita chimion
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 caciulie usturoi
  • salvie
  • piper mozaic
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc impletit cu carnati:

Cei doi muschiuleti i-am pus la marinat pentru cateva ore într-un amestec de vin alb  cu usturoi mult (5-6 catei zdrobiti si mărunţiti ),salvie, chimion , piper rosu si negru proaspăt macinat, ulei de măsline , sare si vin.

Dupa cateva ore bune( de preferat de seara pina dimineata)se impletesc in 3 cei doi muschi cu carnatul si ceapa verde taiata in doua pe lungime.Stropesc muschiul cu cateva puf-uri de ulei.

Am asezat apoi, muschiuletul impletit ,pe o folie de aluminiu,destul de mare incat sa o pot impacheta la final.

Am impachetat strans si am pus folia intr-o tava cu marinada ramasa.

Am tinut-o in cuptor la foc mediu 30 minute. Dupa acest interval,  se crapa folia deasupra cat sa se poata rumeni mai apoi si se fac niste buzunarase pentru a se putea introduce bucatile de usturoi. Se da inca 20 minute la cuptor, dupa ce s-a stropit in prealabil cu zeama din tava( daca mai trebuie , adaugam apa).

Muschiuletul se poate servi cu diferite garnituri de legume.

Eu l-am servit cu piure de cartofi, alaturi de muraturi.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Muschiulet de porc impletit cu carnati-0
Muschiulet de porc impletit cu carnati-1
Muschiulet de porc impletit cu carnati-2
Muschiulet de porc impletit cu carnati-3
Muschiulet de porc impletit cu carnati-4
Muschiulet de porc impletit cu carnati-5
Muschiulet de porc impletit cu carnati-6

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

27.02.2012, 19:37

bun rau

mihaelar63 1

28.02.2012, 02:21

nici nu stau pe ganduri daca e cu carnat si chimen

Ina 1

28.02.2012, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04