Muschiulet de porc tras in ciocolata servit cu piure, ceapa cipollin si dovleac

de nico15 in Porc, 10 Oct 2011 | 4268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de muschiulet de porc 350 g
  • 8 cepe de arpagic(cele mici)
  • 150 g de dovleac
  • 50-60 g de ciocolata
  • 2 linguri de miere
  • 150 ml otet balsamic
  • sare, piper
  • 2 bucati de mini porumb
  • 2-3 cartofi pentru piure
  • 50 g unt
  • 50 ml de lapte
  • nucsoara    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc tras in ciocolata servit cu piure, ceapa cipollin si dovleac:

Se taie muschiuletul in 2 sau 3 bucati, se sareaza si pipereaza si se trage la tigaie in ulei si un cub de unt pe toate partile, isi va schimba culoare se va albi putin, dupa care se da in asteptare. Arpagicul se curata se spala si se va pune intr-o tigaie in care punem otetul balsamic si o lingura de miere si lasam sa fiarba bine, observam ca acesta se va reduce la jumatate. Observam deja ca ceapa a capatat deja culoare maronie dupa care o lasam in asteptare pentru montarea preparatului final.

Dupa ce cartofii au fiert ii pasam, adaugam untul si laptele si amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase. Asezonam cu: sare si un praf de nucsoara.

Vom topi ciocolata la bain-marie, dupa ce aceasta este moale vom lua bucatile de muschi de porc si le dam prin ciocolata dupa care le vom pune intr-o tigaie la cuptor in putin ulei, pentru a nu se arde, vom taia un cartof crud felii subtiri si il vom pune ca baza intre cratita si carnea noastra. Cartoful va sta in ulei si nici el nu se va arde. Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, poate si mai putin incercati sa fie facut.

Dovleacul taiat intr-o felie foarte subtire se va da la cuptor iar in primele 10 minute dupa ce a stat in cuptor se va adauga o lingura de miere si se continua coacerea lui pana este moale. Separat vom trage intr-un cub se unt baby porumbul care este deja fiert, dar pentru a-i da un gust mai placut il tragem 2 minute la tigaie.

Dupa care aranjam farfuria ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc tras in ciocolata servit cu piure, ceapa cipollin si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file de porc pe pat de legume