"MUSTATILE" sotului

de DIANA B in Porc, 29 Iul 2011 | 5747 vizualizari

 

Zambiti ? La fel am procedat si eu cand am vazut postarea lui Lili , doar ca a ei se numea ,,Mustatile bunicului" . Lili a fost inspiratia mea , si-i multumesc ! Eu am facut ceva adaugiri , dupa gustul si inspiratia mea si i-am modicat si denumirea , eu avand un mustacios acasa , zic hai , sa fie si el prezent pe BUCATARAS . ro ...
Este o mancare simpla , usor de facut , doar ca-i botezata cumva altfel .

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne amestec
  • 1/2 pachet de spaghetti
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 50 gris
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 rosii mari
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu (eu n-am avut ...)
  • piper macinat
  • boia dulce
  • sare sau concentrat de legume
  • 4-5 ciuperci marisoare
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel ptr decor
  • 3-4 lg de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "MUSTATILE" sotului:

Se curata , se spala si se taie legumele dupa preferinta (eu am tocat ceapa julienne , ardeiul si usturoiul cubulete si felii , frunzele de telina marunt) si se dau la calit cu putin ulei , condimentandu-se dupa gust ; cand acestea s-au inmuiat , am adaugat si ciupercile spalate , dar nedespielitate tocate felii , continuindu-se calirea . Am adaugat si rosiile fara coaja , taiate rondele . Separat am pregatit ,,Mustatile" astfel : carnea am tocat-o ca ptr sarmale , am adaugat oua , sare si putin piper si grisul ca liant , firele de spaghetti le-am rupt in doua . Am facut turtite din carne , am asezat pe fiecare cateva fire de spaghetti si-am relizat niste ,,acadele" , ca-n poza . Cand au fost facute toate , le-am asezat in cratita cu legume , dar cu mare grija , sa nu se atinga pastele intre ele , dar nici crochetele de carne ... nu-i complicat , doar ca tre' sa avem grija ca focul sa fie destul de mic , sa nu clocoteasca totul si sa rezulte altceva .

Se poate servi "MUSTATA SOTULUI" alaturi de salata de rosii , sau de castraveti murati .

Daca ti-a placut reteta noastra ""MUSTATILE" sotului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

DIANA B 1

27.10.2011, 10:14

Bunica , este chiar mare dilema lui Medi ...

DIANA B 1

27.10.2011, 10:14

Mamaieelena , ms de vizita

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde