Musuroi cu crema de capsuni

de Angelina_Elena in Torturi, 25 Apr 2013 | 4769 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru cei doi sarbatoriti ai familie Georgiana si George! A fost foarte bun si racoritor, dar din pacate nu am apucat sa mai fac poze si la sectiune!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 pliculet praf de copt(8 g)
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cescuta zahar
  • 2 cescute apa
  • 3 linguri lichior de capsuni
Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni proaspete
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi cu crema de capsuni:

Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma.

Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema: frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.

Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem, le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.

Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Dam crema la rece.

Sirop: intr-un ibric pune apa si zaharul, lasam sa fiarba pana cand acesta se topeste, iar la final adaugam lichiorul de capsuni.

Lasam sa se raceasca.

Asamblare: cand blatul e rece, lasam 1 cm de la margine si incepem sa il scobim usor cu o lingurita, obtinand o adancitura.

Insiropam putin blatul, apoi punem crema de capsuni si nivelam usor.

Mierezul ramas de la blat, il sfaramitam si il punem peste crema.

Apasam usor cu mana, pentru ca miezul sa se “lipeasca” de crema, apoi dam la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru blat am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

2

Cine doreste, poate sa lase blatul neinsiropat deoarece are o consistenta umeda(eu l-am insiropat la cererea sarbatoritilor)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe