Musuroi de cartita

de gaby_duceag in Dulciuri, 5 Ian 2013 | 47394 vizualizari

 

Cartitele au facut ravagii anul asta. Una a facut un musuroi de cartita taman in bucataria mea. Inarmata cu un cutit bine ascutit am vrut s-o prind dar ferind pamantul de deasupra musuroiului am dat de frisca, de banane ...Buna treaba...Sa mai vina pe la noi :-??

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Umplutura

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 4 linguri zahar pudra
  • o pastaie vanilie
  • 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
  • 50 gr ciocolata tocata
  • o lingurita cacao pt pudrat
  • 4-5 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.

Am luat cutia si cand am citit pe ea numa' de plicuri, pudre, etc...am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))

Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua "executare"voi aduce modificari.

In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).


Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.

Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.

Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.

Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.

Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.

Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.

Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp...spala vasele :-)))

Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.

Pune crema peste banane.

Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.

Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.

Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musuroi de cartita 196677
retete culinare - Musuroi de cartita 196678
retete culinare - Musuroi de cartita 196679
retete culinare - Musuroi de cartita 196727
retete culinare - Musuroi de cartita 196728
retete culinare - Musuroi de cartita 198079

COMENTARII (64)

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 10:49

ce deliciu!

Alina26 1

20.11.2014, 14:30

Minunată aceadta prajitura...si usor de facut...

monik80 1

19.03.2015, 12:44

ffff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!