Musuroi de cartita

de mirela suba in Prajituri, 5 Noi 2013 | 1156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 160 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 3 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 8 lg gris (sau cat cuprinde)
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • o margarina Rama Maestro
  • si 7-8 babane curatate de coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Blatul:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma si se adauga putina sare. Apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,dupa ce s-a topit zaharul cat de cat se adauga galbenusurile, apa, uleiul si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi cernute in prealabil. Se pune in tava cu fund detasabil si de coace pana se trece testul cu scobitoarea. Apoi se lasa la racit.

Crema:

Cei 500 ml de lapte se pun intr-o oala si se pune la foc mic pe ochiul de la aragaz, apoi se pune incet grisul, daca este prea subtire se mai adauga gris, intre timp se adauga zaharul vanilat. Se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se amesteca cu mixerul pana se incorporeaza totul.

Se taie cam 2 cm de la marginea blatului si se ia capacul de la blat.

Apoi se pune un strat de banane,un strat de crema apoi iar banane si ultimul strat de crema.

Peste ultimul strat de crema se adauga capacul de la blat sfaramitat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musuroi de cartita 275475
retete culinare - Musuroi de cartita 275476
retete culinare - Musuroi de cartita 275477
retete culinare - Musuroi de cartita 275478
retete culinare - Musuroi de cartita 275479
retete culinare - Musuroi de cartita 275480

COMENTARII (4)

Rocsi 1

05.11.2013, 20:21

Ce bine ca ai ales sa il pregatesti in casa

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:22

mirela suba 1

06.11.2013, 22:28

da , si e mult mai sanatos decat cel la cutie multumesc pt apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25