Musuroi de cartita

de mirela0911 in Torturi, 4 Aug 2016 | 845 vizualizari

 

Acest tort isi astepta de mult timp randul si acum i-am venit de hac. A fost numai bun pe caldura asta!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa

Pt. crema:

  • 500 g crema branza
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 lg zahar pudra
  • 1-2 piersici
  • 3-4 banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul mixand bine pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Se toarna peste albusuri amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt apoi se adauga peste spuma in 2-3 reprize. Se amesteca usor prin rasturnare pana se incorporeaza toata faina.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din uptor se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate din forma si se lasa la racit.

Crema: Intr-un bol se amesteca crema de branza cu zaharul pudra vanilat. Separat se mixeaza smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Se incorporeaza frisca impreuna cu crema de branza.

Piersicile se spala, se curata de pielita si se taie cubulete. Se incorporeaza in crema de branza.

Bananele se decojesc si se taie in doua pe lungime.

Dupa ce s-a racit bine blatul, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se decupeaza deasupra ca un capac, lasand o margine de aproximativ 2 cm. Pentru a scobi mai bine ne folosim de o lingura, avand grija sa lasam grosimea fundului de cca 1 cm.

Se aseaza bananele pe fundul blatului, acoperindu-l in intregime. Deasupra se toarna crema de branza dandu-i forma de cupola. Aluatul decupat se faramiteaza si se presara deasupra cremei de branza, astfel aratand ca un musuroi. 

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Fiind sezonul fructelor, se poate prepara cu ce fruct doriti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musuroi de cartita 452596
retete culinare - Musuroi de cartita 452597
retete culinare - Musuroi de cartita 452598
retete culinare - Musuroi de cartita 452599
retete culinare - Musuroi de cartita 452600
retete culinare - Musuroi de cartita 452601
retete culinare - Musuroi de cartita 452602
retete culinare - Musuroi de cartita 452603
retete culinare - Musuroi de cartita 452604
retete culinare - Musuroi de cartita 452605
retete culinare - Musuroi de cartita 452606
retete culinare - Musuroi de cartita 452607
retete culinare - Musuroi de cartita 452608

COMENTARII (33)

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 09:27

foarte bun

Zamfira 1

08.08.2016, 10:03

ancutsa 1

08.08.2016, 21:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L