Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

de simona72 in Prajituri, 3 Apr 2014 | 2262 vizualizari

 

Inspirat de la Alina_8 sau raphsody cum o mai cunosc unii dintre noi...o combinatie perfecta. Multumesc!!>:D<

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 250 gr capsuni congelate
  • 300 gr zmeura congelata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 150 gr marshmallows
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 3 linguri smantana
  • pt sirop:
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 cescuta apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura:

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de paletele mixerului. Adaugam cate un galbenus, continuam mixarea si uleiul in fir subtire. Separat, amestecam faina, cacaoa si praful de copt si le adaugam la spuma de oua. Amestecam usor cu un tel, punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute. Lasam sa se raceasca si numai dupa racirea completa a blatului, trasam cu un cutit cu varful bine ascutit de jur imprejurul blatului, lasand marginea intreaga a blatului. Scobim si scoatem miezul cu o lingurita, iar bucatelele scoase le faramitam intre degete.

Pt crema: capsunele si zmeura se pune intr-un vas cu fundul dublu impreuna cu 2 linguri zahar. Se lasa sa fiarba pana fructele s-au inmuiat(10-15 minute), se adauga marshmallows si se amesteca mereu pana acestea s-au topit. Se da vasul la rece. Frisca se mixeaza cu indulcitorul pulbere, iar la urma se adauga smantana.

Dupa ce crema de fructe s-a racit, am luat cu o lingura mare toata spuma de fructe de deasupra pe care am amestecat-o cu frisca, iar la fund a ramas ca un fel de gem de fructe. Cu acest gem de fructe am captusit tot blatul scobit, peste am pus crema de frisca cu fructe, iar peste crema firimiturile de blat. Am apasat putin cu mainile pentru a face firimiturile sa stea pe crema si le-am insiropat cu siropul facut din zahar ars si apa.

Dam prajitura la frigider pt cel putin 2-3 ore sau pana a doua zi.

Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308444
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308445
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308446
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308447
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308448
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308449
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308450
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308451
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308452
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308455
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308459
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308462
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308465
retete culinare - Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura 308466

COMENTARII (27)

Dana_Retetegg 1

06.04.2014, 22:38

_Alina_ 1

15.04.2014, 17:50

Mmm, ce bun!
Cu drag, Simo! Ma bucur ca ti-a fost de folos.

simona72 1

15.04.2014, 18:14

Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S