Musuroi de cartita cu piersici

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Oct 2013 | 2053 vizualizari

 

Cutia de musuroi am castigat-o la un concurs deci era binevenita :D

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 1 cutie musuroi de cartita
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 esenta vanilie
  • crema
  • praful crema
  • 200 ml lapte
  • 100 g iaurt
  • 50 g smantana
  • fulgi de ciocolata
  • piersici
  • sirop
  • compot de zarzare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu piersici:

Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si  tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - mixam praful de crema cu iaurtul si smantana. Adaugam treptat laptele pana se formeaza o crema mai densa. La final adaugam fulgi de ciocolata si mai mixam 1 minut.

Dupa ce s-a racit blatul incepem sa ii scobim toata marginea la blat, iar firimiturile le lasam sa ornam deasupra (cca 1 cm adancime cat sa incapa bucatile de piersica). Il insiropam cu compot de zarzare.

Asezam blatul intr-o tava si pe marginea sfaramata mai devreme asezam piersicile. Dupa ce am asezat bine piersicile rasturnam crema iar deasupra presuram firimiturile de blat dand senzatia de musuroi.

Dam la rece minim 3 ore

 

RETETA IN IMAGINI

Musuroi de cartita cu piersici-0
Musuroi de cartita cu piersici-1
Musuroi de cartita cu piersici-2

COMENTARII (35)

mamaieelena

mamaieelena 1

03.10.2013, 09:49

Sim0na

Sim0na 1

03.10.2013, 10:40

De mult timp tot zic sa fac un musuroi..

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 12:33

grozava prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!