Musuroi de cartita cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 19 Mai 2013 | 6646 vizualizari

 

Este pentru a doua oara cand mananc musuroi. Prima data am mancat la o aniversare, acum ceva ani, dar era facut din prafuri din comert. Zilele astea ma gandeam ca se fac dulce si mi-a venit in minte musuroiul, dar bineinteles pregatit in casa. A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua (sau 4 daca sunt mai mari)
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu zmeura:

Blatul:

Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei. Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele s-au amestecat bine. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute maxim.

Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine, apoi il scobim in mijloc cu o lingura, usor sa nu rupem marginile si avem grija sa nu gaurim si baza. Ce scoatem din blat nu aruncam.

Crema:

Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, apoi amidonul, cateva linguri din lapte amestecand bine sa nu fie cocoloase. Taiem pastaia in doua, scoatem semintele si le punem in amestecul de galbenusuri. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie si cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de mai sus. Dam focul mai mic si lasam crema sa fiarba pana o sa aiba consistenta unei budinci, timp in care invartim in ea. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Smantana rece o mixam, apoi incorporam crema de vanilie si amestecam usor.

Asezam blatul scobit pe un platou, punem zmeura congelata (sau proaspata) apoi umplem cu crema de vanilie.

Deasupra punem firimituri din blat, presam cu mana si dam la rece macar o ora.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (79)

Rocsi 1

16.11.2013, 18:48

Ligia multumesc mult

DIANA B 1

17.12.2013, 15:28

Ffffffffffffffffffffffff bine arata

Rocsi 1

17.12.2013, 18:45

Multumesc Diana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brownies cu zmeură şi cremă de mentă