Musuroi de cartita cu zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 21 Feb 2014 | 2573 vizualizari

 

Miroase a primavara si caritele au scos capul la soare..ma rog e deja seara ,dar n-are importanta...taiem musuroiul maine pe ziua....abia sta linistit la frigider....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone-250 g
  • 2 linguri lapte
  • 100 ml frisca lichida- am avut Hulala
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 200 g zmeura
  • ''Cartite''
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu zmeura:

Blat:

Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se bine.Se adauga faina cernuta si la final albusurile batute ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort diametrul 20 cm,se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile impreuna cu zaharul ci laptele  pe baie de abur pana se ingroasa si zaharul s-a topit.Cat pregatim galbenusurile punem gelatina la hidratat in apa rece.Intr-un castron punem branza mascarpone.Batem frisca bine.Luam galbenusurile de pe foc,le lasam 5-10 min,apoi adaugam gelatina,omogenizam si incorporam in branza mascarpone,la final adaugam frisca.

Asamblare:

Blatul de tort racit il scobim in mijloc in asa fel incat sa lasam o margine de un deget grosime.Partea care am scos-o din mijlocul tortului o sfaramam.Turnam crema in interiorul tortului ,in etape,turnam un strat adaugam zmeura,mai turnam un strat apoi zmeura iar deasupra restul de crema lasam sa se prelinga pe marginile tortului.Apoi imbracam totul cu partea sfaramata de blat.Eu am ornat cu un pic de frisca,imaginandu-mi ca au iesit cartitele la soare.....

 

 

RETETA IN IMAGINI

Musuroi de cartita cu zmeura-0
Musuroi de cartita cu zmeura-1
Musuroi de cartita cu zmeura-2
Musuroi de cartita cu zmeura-3
Musuroi de cartita cu zmeura-4
Musuroi de cartita cu zmeura-5
Musuroi de cartita cu zmeura-6
Musuroi de cartita cu zmeura-7
Musuroi de cartita cu zmeura-8
Musuroi de cartita cu zmeura-9
Musuroi de cartita cu zmeura-10
Musuroi de cartita cu zmeura-11
Musuroi de cartita cu zmeura-12
Musuroi de cartita cu zmeura-13
Musuroi de cartita cu zmeura-14
Musuroi de cartita cu zmeura-15
Musuroi de cartita cu zmeura-16
Musuroi de cartita cu zmeura-17
Musuroi de cartita cu zmeura-18

COMENTARII (30)

Pushaa

Pushaa 1

22.02.2014, 17:12

delicios!

laura_n

laura_n 1

23.02.2014, 15:52

bunaciune! tre sa il incerc si eu odata!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 21:57

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!