Musuroi de cartita cu zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 21 Feb 2014 | 6280 vizualizari

 

Miroase a primavara si caritele au scos capul la soare..ma rog e deja seara ,dar n-are importanta...taiem musuroiul maine pe ziua....abia sta linistit la frigider....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone-250 g
  • 2 linguri lapte
  • 100 ml frisca lichida- am avut Hulala
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 200 g zmeura
  • ''Cartite''
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu zmeura:

Blat:

Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se bine.Se adauga faina cernuta si la final albusurile batute ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort diametrul 20 cm,se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile impreuna cu zaharul ci laptele  pe baie de abur pana se ingroasa si zaharul s-a topit.Cat pregatim galbenusurile punem gelatina la hidratat in apa rece.Intr-un castron punem branza mascarpone.Batem frisca bine.Luam galbenusurile de pe foc,le lasam 5-10 min,apoi adaugam gelatina,omogenizam si incorporam in branza mascarpone,la final adaugam frisca.

Asamblare:

Blatul de tort racit il scobim in mijloc in asa fel incat sa lasam o margine de un deget grosime.Partea care am scos-o din mijlocul tortului o sfaramam.Turnam crema in interiorul tortului ,in etape,turnam un strat adaugam zmeura,mai turnam un strat apoi zmeura iar deasupra restul de crema lasam sa se prelinga pe marginile tortului.Apoi imbracam totul cu partea sfaramata de blat.Eu am ornat cu un pic de frisca,imaginandu-mi ca au iesit cartitele la soare.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si mascarpone