Musuroi de cartitoi :)

de Ubulika in Prajituri, 8 Iul 2010 | 4381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  o cutie de prajitura "Musuroi de cartita" de la Dr. Otker
  • 2 oua
  • 50 margarina
  • 400 ml lapte + 40 ml lapte
  • 3-4 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartitoi :):

Amestecam praful pentru blat cu cele 50 gr de margarina moale,  2 oua si 40 ml de lapte. Batem bine cu mixerul pana la omogenizare si turnam intr-o forma de tort ,unsa cu unt ,tapetata cu faina si hartie de copt.

Coacem 30 de minute la foc mediu. Cand blatul e copt (testam cu scobitoarea), trasam cu cutitul un cerc la 1 cm fata de margine .se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului,se scobeste scormonind cca 1cm in adancime pt a forma firimituri care se pastreaza intr`un vas separat.Aceste firmituri se vor folosi pt a acoperi crema.In scobitura de la blat punem bananele curatate si taiate pe jumate, astfel incat sa umplem bine spatiul.

Amestecam praful de crema cu 400 ml de lapte rece rece de la frigider, apoi cand spuma e tare, incorporam  fulgii de ciocolata amestecand incet cu o lingura. Punem crema peste banane.

Peste crema punem miezul de la blat, cel pe care l-am scobit si faramitat.Apasam incet cu mana sa se aseze..si dam la rece 2 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Musuroi de cartitoi :)-0
Musuroi de cartitoi :)-1
Musuroi de cartitoi :)-2

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

10.07.2010, 16:02

ia zii ubulik: e bun? ma tenteaza si pe mine da' vreau un "da" sau "nu" sincer '))

Ubulika 1

10.07.2010, 18:12

da buey)imi place crema de mor

Crista_Luca 1

11.12.2010, 13:12

cârtiţoi?? da de ce?
şi eu făceam mai demult ..e tare bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04