Musuroi de cartitoi :)

de Ubulika in Prajituri, 8 Iul 2010 | 6534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  o cutie de prajitura "Musuroi de cartita" de la Dr. Otker
  • 2 oua
  • 50 margarina
  • 400 ml lapte + 40 ml lapte
  • 3-4 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartitoi :):

Amestecam praful pentru blat cu cele 50 gr de margarina moale,  2 oua si 40 ml de lapte. Batem bine cu mixerul pana la omogenizare si turnam intr-o forma de tort ,unsa cu unt ,tapetata cu faina si hartie de copt.

Coacem 30 de minute la foc mediu. Cand blatul e copt (testam cu scobitoarea), trasam cu cutitul un cerc la 1 cm fata de margine .se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului,se scobeste scormonind cca 1cm in adancime pt a forma firimituri care se pastreaza intr`un vas separat.Aceste firmituri se vor folosi pt a acoperi crema.In scobitura de la blat punem bananele curatate si taiate pe jumate, astfel incat sa umplem bine spatiul.

Amestecam praful de crema cu 400 ml de lapte rece rece de la frigider, apoi cand spuma e tare, incorporam  fulgii de ciocolata amestecand incet cu o lingura. Punem crema peste banane.

Peste crema punem miezul de la blat, cel pe care l-am scobit si faramitat.Apasam incet cu mana sa se aseze..si dam la rece 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartitoi :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

10.07.2010, 16:02

ia zii ubulik: e bun? ma tenteaza si pe mine da' vreau un "da" sau "nu" sincer '))

Ubulika 1

10.07.2010, 18:12

da buey)imi place crema de mor

Crista_Luca 1

11.12.2010, 13:12

cârtiţoi?? da de ce?
şi eu făceam mai demult ..e tare bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi