Nalangate moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 9308 vizualizari

 

Fetelor din Moldova,isi aminteste cineva de aceste delicioase gogosele facute de mame sau bunici????
Cand eram copil,acestea erau considerate un rasfat la noi, pentru ca eu in mod special fiind mai mica si stand mai mult pe langa mama,stiam ca gogosile erau facute doar cu faina si apa!!!ei dar cand era cate o sarbatoare,ne rasfata cu aceste nalangate!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g branza sarata
  • 1 cutie cu iaurt,250ml
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nalangate moldovenesti:

Batem bine ouale, adaugam branza rasa, iaurtul, bicarbonatul, aromele si faina cat sa rezulte un aluat ca si smantana. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, luam cu lingura din compozitie si punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe farfurie si le pudram cu zahar.

Am uitat sa masor faina, dar nu cred ca merge mai mult de 1 cana

 

TIPS-URI

1

reteta nu contine zahar

2

atentie la faina, nu trebuie pusa prea multa

RETETA IN IMAGINI

Nalangate moldovenesti-0
Nalangate moldovenesti-1
Nalangate moldovenesti-2
Nalangate moldovenesti-3
Nalangate moldovenesti-4
Nalangate moldovenesti-5
Nalangate moldovenesti-6

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

14.05.2013, 11:31

Eu sunt din Moldova dar nu am mancat si nu am auzit pana acum de nalangate. Probabil se fac dar nu la noi

Lau

Lau 1

14.05.2013, 15:14

eu am mancat si tare bune mai sunt

diaconta

diaconta 1

14.05.2013, 20:15

nu stiu de ce le cheama asa,dar trebuie sa fie foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!