Nalangate moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 25079 vizualizari

 

Fetelor din Moldova,isi aminteste cineva de aceste delicioase gogosele facute de mame sau bunici????
Cand eram copil,acestea erau considerate un rasfat la noi, pentru ca eu in mod special fiind mai mica si stand mai mult pe langa mama,stiam ca gogosile erau facute doar cu faina si apa!!!ei dar cand era cate o sarbatoare,ne rasfata cu aceste nalangate!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g branza sarata
  • 1 cutie cu iaurt,250ml
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nalangate moldovenesti:

Batem bine ouale, adaugam branza rasa, iaurtul, bicarbonatul, aromele si faina cat sa rezulte un aluat ca si smantana. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, luam cu lingura din compozitie si punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe farfurie si le pudram cu zahar.

Am uitat sa masor faina, dar nu cred ca merge mai mult de 1 cana

TIPS-URI

1

reteta nu contine zahar

2

atentie la faina, nu trebuie pusa prea multa

Daca ti-a placut reteta noastra "Nalangate moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

14.05.2013, 11:31

Eu sunt din Moldova dar nu am mancat si nu am auzit pana acum de nalangate. Probabil se fac dar nu la noi

Lau 1

14.05.2013, 15:14

eu am mancat si tare bune mai sunt

diaconta 1

14.05.2013, 20:15

nu stiu de ce le cheama asa,dar trebuie sa fie foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite