Napolitana cu crema caramel si nuci

de Tuxedo in Prajituri, 21 Dec 2013 | 34921 vizualizari

 

Prajiturica aceasta delicioasa a facut-o mama mea iar reteta apartine D-lui Cristian Borod, vestitul Bucatar maniac. Noua ne-a placut in mod deosebit, crema este potrivit de moale pentru a fi intinsa cu usurinta si deosebit de gustoasa. Am dat cuiva sa guste din aceasta prajitura si mi-a spus ca parca-i miere :-). Deci merita sa o incercati si se face si foarte usor!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina
  • 80 gr nuci (o cana)
  • 400 gr zahar (2 cani)
  • 3 oua
  • 4 foi napolitana
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata (optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu crema caramel si nuci:

Se caramelizeaza 200 gr zahar (o cana). Cand are culoarea chihlimbarie (aurie) , se adauga margarina taiata cubulete (toata o data) si se amesteca repede pana se omogenizeaza.

Separat se mixeaza ouale cu cealalta cana de zahar (200 gr) pana devin spumose si isi tripleaza volumul. Acest amestec se adauga peste mixul de caramel si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la incorporare. Se lasa pe foc mic, mesteccand continuu, cca 15 min., pana se ingroasa putin.

Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si nuca prajita si tocata mai mare.

Se lasa la racit apoi ungem foile de napolitana cu crema, presam prajitura cu ceva greu (fund de lemn sau cratita cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se fragezeasca.

Se taie romburi sau patrate si se poate glazura cu ciocolata topita.

Pofta buna! este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu crema caramel si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Mitinita 1

21.12.2013, 21:32

diaconta 1

21.12.2013, 22:32

Tu faci ca si cel mai banal desert sa arate grozav

Tuxedo 1

22.12.2013, 21:51

multumesc Dia! ma flatezi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu trei tipuri de crema