Napolitana cu crema caramel si nuci

de Tuxedo in Prajituri, 21 Dec 2013 | 20650 vizualizari

 

Prajiturica aceasta delicioasa a facut-o mama mea iar reteta apartine D-lui Cristian Borod, vestitul Bucatar maniac. Noua ne-a placut in mod deosebit, crema este potrivit de moale pentru a fi intinsa cu usurinta si deosebit de gustoasa. Am dat cuiva sa guste din aceasta prajitura si mi-a spus ca parca-i miere :-). Deci merita sa o incercati si se face si foarte usor!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina
  • 80 gr nuci (o cana)
  • 400 gr zahar (2 cani)
  • 3 oua
  • 4 foi napolitana
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata (optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu crema caramel si nuci:

Se caramelizeaza 200 gr zahar (o cana). Cand are culoarea chihlimbarie (aurie) , se adauga margarina taiata cubulete (toata o data) si se amesteca repede pana se omogenizeaza.

Separat se mixeaza ouale cu cealalta cana de zahar (200 gr) pana devin spumose si isi tripleaza volumul. Acest amestec se adauga peste mixul de caramel si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la incorporare. Se lasa pe foc mic, mesteccand continuu, cca 15 min., pana se ingroasa putin.

Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si nuca prajita si tocata mai mare.

Se lasa la racit apoi ungem foile de napolitana cu crema, presam prajitura cu ceva greu (fund de lemn sau cratita cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se fragezeasca.

Se taie romburi sau patrate si se poate glazura cu ciocolata topita.

Pofta buna! este delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Napolitana cu crema caramel si nuci 285663
retete culinare - Napolitana cu crema caramel si nuci 285664
retete culinare - Napolitana cu crema caramel si nuci 285665

COMENTARII (35)

-Miti- 1

21.12.2013, 21:32

diaconta 1

21.12.2013, 22:32

Tu faci ca si cel mai banal desert sa arate grozav

Tuxedo 1

22.12.2013, 21:51

multumesc Dia! ma flatezi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18