Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

de laylalala in Prajituri, 19 Apr 2010 | 6636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitanaPentru crema
  • 200 gr zahar + 100 gr zahar
  • 100 gr miere
  • 75 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta:

Pentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de 10 minute.

Inte timp, se caramelizeaza 100 gr zahar apoi se toarna intr-un vas uns cu ulei si se lasa sa se raceasca pana cand se intareste apoi se zdrobeste in bucatele.In final se inglobeaza semintele de vanilie, esenta de vanilie si caramelul zdrobit.
Intr-o tava, se aseaza o foaie de napolitana.

Se toarna crema apoi se acopera cu cealalta foaie de napolitana si se preseaza usor.Prajitura se lasa sa stea minim 4 ore intr-un loc uscat si racoros apoi se taie in dreptunghiuri si se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-0
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-1
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-2
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-3
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-4
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-5

COMENTARII (4)

marcela1979 1

19.04.2010, 22:57

lia maria 1

20.04.2010, 09:22

nadina73 1

20.04.2010, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04