Napolitane cu crema de bomboane de lapte

de rodicamaria in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 1980 vizualizari

 

O reteta veche ,antica si de demult !

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g bomboane de lapte(Cipi Lapte drops-vezi poza)
  • 7 linguri lapte
  • 200 g(un pachet)unt
  • foi napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de bomboane de lapte:

Bomboanele se pun la foc mic ,intr-o craticioara antiaderenta,cu laptele.Cand s-au topit se pune untul si se fierbe in continuare amestecand continuu.La inceput are aspect branzit dar amestecati in continuu la foc mic si dupa cateva minute se inglobeaza tot untul si devine o crema fina,omogena.

Fierbinte se intinde pe foaia de napolitana,pe partea cu romburi,cam 5 linguri pe o foaie,se pune alta foaie deasupra si tot asa.

Eu am mai avut doar 2 foi de napolitana.Am facut reteta pe jumatate.Am taiat cele doua foi in jumatate si crema a fost exact cat trebuia.

 

RETETA IN IMAGINI

Napolitane cu crema de bomboane de lapte-0
Napolitane cu crema de bomboane de lapte-1
Napolitane cu crema de bomboane de lapte-2
Napolitane cu crema de bomboane de lapte-3

COMENTARII (19)

diana_k 1

12.02.2012, 21:16

o reteta tare buna!

Lau 1

13.02.2012, 15:02

imi place

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:16

am sa o incerc si eu cat de curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41