Napolitane cu nuci caramelizate

de VERONICA2607 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 1660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana din comert( marimea unei coli A4)
  • 5 galbenusuri
  • 11 linguri zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 150 gr margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuci caramelizate:

Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale. Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale. Se pune pe un tocator de lemn o foaie de napolitana, peste care adaugam o parte din crema, apoi peste ea asezam a 2-a foaie de napolitana si repetam procesul pana terminam si cele 2 parti de crema.Se pune peste prajitura inca un tocator de lemn si o greutate pentru 2 ore. Dupa 2 ore se poate servi. 

 

TIPS-URI

1

Crema se pune pe foile de napolitana cat timp este inca fierbinte, daca o lasam sa se raceasca se va intari si nu vom putea sa o mai intindem.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Napolitane cu nuci caramelizate 147195
retete culinare - Napolitane cu nuci caramelizate 147196

COMENTARII (13)

diaconta 1

16.02.2012, 22:36

cred c-au fost foarte bune

VERONICA2607 1

16.02.2012, 23:17

diaconta au fost atat de bune incat am mancat-o aproape toata singura

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55