Năsturaşi de ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 3075 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult.I-am vazut la Laura Adamache(de cate ori deschideam pagina de Bucataras,pofteam la ei) dar si pe multe alte site-uri.Mi s-au parut simpatici si sunt absolut deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • Un praf de sare
  • ½ plic praf de copt
  • Zahar brun
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida (sau lapte)
  • Cateva bilute de ciocolata pentru butoniere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năsturaşi de ciocolată:

Untul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua,amidonul,praful de copt si sare.Apoi punem amestecul uscat peste crema de unt.

Compozitia se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.

Din aluat facem bilute,nu foarte mari,apoi le punem pe jumatate in zahar brun.Le facem un guleras de zahar.

Bilutele le punem in tava tapetata cu hartie de copt,lasand o distanta intre ele.Apasam apoi cu degetul pe mijlocul fiecarei bilute,vom face astfel un orificiu pentru ciocolata.Coacem la foc potrivit 10-15 minute.Cand ii scoatem din cuptor sunt moi,asa ca ii mai apasam putin pe mijloc.

Lasam sa se raceasca.Ciocolata o topim e baie de aburi cu frisca lichida.Luam de pe foc si dupa ce a inceput sa se intareasca,umplem orificiile din biscuiti cu crema de ciocolata.Asezam si bilutele de ciocolata si gata treaba.

Pofta buna!!!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Năsturaşi de ciocolată-0
Năsturaşi de ciocolată-1
Năsturaşi de ciocolată-2
Năsturaşi de ciocolată-3
Năsturaşi de ciocolată-4

COMENTARII (65)

diaconta

diaconta 1

26.12.2011, 14:51

Mirela foarte buni,adevarat si se potrivesc cu sarbatoarea

mihaelar63

mihaelar63 1

23.08.2015, 23:09

Gata , i-am gasit . Nu stiu cum i-am scapat .Sunt la favorite

diaconta

diaconta 1

24.08.2015, 12:19

Mihaela,chiar se fac usor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!