Nasturei de ciocolata

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 4200 vizualizari

 

Nasturei de ciocolata by Diaconta by Laura adamache :))
Eu nu am vazut acesti nasturei la Laura decat dupa ce i-am vazut facututi de Dia.Mi-au placut tare mult si pentru ca tot ma gandeam ce as mai putea sa fac pentru Craciun,am trecut repede la partea practica.Foarte gustosi au iesit.I-am zis atunci Diei ca i-am facut si mi-a zis ca abea asteapta sa-i vada.Asteptarea a fost putin cam lunga pentru ca nu mi-am gasit timp pana astazi,pentru a posta reteta.Am facut modificari foarte foarte mici.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 70 g amidon
  • 1 pachet unt
  • 2 oua intregi (m-am gandit ca nu-i nimic daca nu pun 3 galbenusuri)
  • 4 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 priza sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zahar tos (nu am avut zahar brun)
  • 200 g ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cateva bilute de ciocolata pentru "gaurelele" nastureilor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturei de ciocolata:

Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in continuare. Cand untul cu zaharul a devenit spumos, adaugam pe rand cele doua oua.

Amestecam crema de unt cu amestecul de ingrediente uscate. Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si-l punem la rece in frigider cam doua ore.

Cand au trecut cele doua ore, scoatem aluatul din frigider si formam din el bilute de marime potrivita, nu foarte mari, pe care le inmuiem in zahar tos si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

In mijlocul fiecarei bilute apasam cu degetul pentru a forma o adancitura. Coacem nastureii la foc potrivit, aproximativ 180 grade C, timp de 15 minute.

Lasam nastureii sa se raceasca. In acest timp pregatim glazura de ciocolata. Intr-un vas rupem ciocolata alba, adaugam cele 4 linguri de frisca lichida si topim pe baie de aburi. Cu aceasta glazura, umplem adanciturile formate in fiecare biluta. Peste glazura vom pune doua sau patru bilute mici de ciocolata.

Pofta buna!

PS Multumesc Dia pentru inspiratie,au fost foarte gustosi.>:D< 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturei de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri