Nastureii lui Mos Craciun

de alice_ciobanu in Prajituri, 15 Dec 2011 | 5215 vizualizari

 

Mos Craciun si-a pierdut nastureii! Serios! Si ghici cine i-a gasit? pai nimeni alta decat albinutza harnicuta. Asa ca i-a adunat frumusel si i-a pus sub brad sa ii gaseasca Mosul cand vine cu desaga plina :) ca doar a fost cuminte si harnica anul acesta. Si-apoi ca sa ii fie drumul si mai voios spre voi, dragilor, albinutza harnicuta a lasat colea langa nasturei si o ceasca de ciocolata calda, cu miros de scortisoara... mmm... numai buna cat sa ii dea din nou puteri Mosului. Asa ca dragilor fiti cuminti si asteptati. Mosul vine si la voi...mai ales ca acum si-a gasit si nastureii.

Si daca tot i-am gasit si nu m-am indurat sa ii pap, ca am uitat sa va zic, dar nastureii nu sunt asa simpli, obisnuiti. Nu! Sunt plini de fragezime si miros a scortisoara .... si-a ghimbir..... O doamne! nu stiu cum de m-am indurat si i-am lasat asa intacti cat sa ii admirati si voi si cat sa ii ia Mosul cu el acasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumate de faina proaspat cernuta
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • 1/2 pachet unt
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nastureii lui Mos Craciun:

Amestecam intr-un bol curat faina cu zaharul cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul pudra. Peste toate adaugam untul topit pe jumatate. Amestecam totul pana obtinem o masa sfaramicioasa. apoi punem si cele doua galbenusuri si ametsecam continuu, cu mana, pana obtinem un aluat ca o plastilina (daca mai e nevoie de putintica faina, in functie de tipul de faian pe care il folositi e posibil sa mai fie putin nevoie, chiar de e faina "00"). Lasati apoi aluatul sa isi traga sufletul vre'o juma' de ora, la rece, ca doar deh! vine Craciunul

Dupa care scoateti aluatul de la rece si mai framantati-l putin pentru a-si recapata elasticitatea. Apoi pe masa infainata intindeti cu sucitorul aluatul. Nu foarte apasat de prima data, ci mai degraba incet, suav si cu miscari de dute-vino! intindeti aluatul nu va ganditi la alte cele ca doar e post mai! :D

Asa, deci dupa ce intindeti incetisor incepeti a taia nastureii. Pentru aceasta folositi doua forme rotunde, una mai maricica si una mai micuta decat prima pentru un contur interior.  Asta pentru a da forma de nasture. Cu ajutorul unui pai formeaza patru gaurele, ca doar trebuie cusuti la haina lui Mos Craciun.

Puneti-i apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, maxim 20 in functie de cuptor. La al meu, batrancios si pe gaz de la un mare alb ce incepe cu Z, coace rau de tot, astfel ca in 15 min fura gata! Si toata casa plina de arome... exact ca de craciun, doar ca fara zapada :( ...dar cu scortisoara aromata, ghimbir inmiresmat...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nastureii lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

ionela2682 1

17.12.2011, 19:11

felicitari ai facut niste nasturei perfecti!!!!

kamy 1

21.12.2011, 22:41

dragalasi foc

RuxyRux 1

23.12.2011, 21:16

FFFF tare imi plac Alice! Craciun Fericit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu mac si lamaie