Năut cu curry

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 1066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 2 fire praz
  • 2 cm rădăcină ghimbir
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță praf curry
  • 1 lingură pastă tomate
  • sare
  • piper negru
  • pătrunjel sau coriandru proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năut cu curry:

Prazul se curăță și se taie rondele fine. Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Călim prazul cu ghimbir și usturoi în uleiul de măsline pentru 30 secunde. Adăugăm curry și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine. Adăugăm năutul împreună cu o cană din zeama în care a fiert sau cu zeama din conservă - în cazul în care folosiți năut din comerț. Aducem la fierbere. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Servim cu coriandru proaspăt tocat. Eu am servit alături și o salată de leurdă.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Năut cu curry 305319
retete culinare - Năut cu curry 305320
retete culinare - Năut cu curry 305321

COMENTARII (10)

Pushaa 1

23.03.2014, 12:55

super!

MotanLaOale 1

23.03.2014, 13:04

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:47

Mmm, interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21