Naut prajit

de Mama_Lizica in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 16181 vizualizari

 

Nautul e foarte satios, e un bun digestiv si poate fi folosit sub multe forme, de la ciorbe, la pasta humus (cu ulei de susan) sau prajit si condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g naut uscat (sau doua conserve de naut fiert)
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare, piper, usturoi granulat, boia dulce sau iute, busuioc, marar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut prajit:

Daca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute.

Daca e la conserva, scurgi zeama si pui nautul intr-un castron cu servetele, ca sa se zvante putin. Pui uleiul la incins si pui boabele de naut intr-un singur strat. Din cand in cand, agiti putin tigaia, sa se intoarca boabele. Lasi pana se rumenesc, caz in care vor avea o crusta, iar interiorul va fi moale, sau pana devin usor maronii si vor fi crocante.

La cantitatea asta, ies cam 3-4 tigai.

Il pui in castron, adaugi condimentele si amesteci cu o lingura. Merg de minune la o seara de film cu prietenii.

 

TIPS-URI

1

O varianta dulce ar fi sa prajesti nautul si, cat e fierbinte, presarat cu zahar vanilat pudra.

2

Poti face si naut caramelizat: caramelizezi 1 cana de zahar si, cand e lichefiat, dai boabele prin zahar si le scoti repede pe o farfurie intinsa unsa cu unt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Naut prajit 16793
retete culinare - Naut prajit 16794

COMENTARII (7)

Mama_Lizica 1

25.02.2010, 11:56

Bravo Madi, sa ne zici cum ti-a iesit!

madi_marin 1

05.04.2010, 18:33

super bun...am facut de atunci de mai multe ori.... rontai la el...de nu te mai saturi...

adry88 1

08.05.2011, 13:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S