Neapolitan Cheesecake

de Poliana in Prajituri, 29 Iun 2012 | 2218 vizualizari

 

O noua reteta de cheesecake!!! Pentru toti sarbatoritii zilei de azi!!! La multi ani!!! Azi vin cu un cheesecake delicios (zic eu) ce imbina ciocolata si capsunele! Capsunele sunt speciale, culese tocmai din gradina bunicilor mei, sunt dulci si aromate cum numai la ei pot fi. Ciocolata e din comert, asta e...daca bunicii mei n-au in gradina asa ceva...inca :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente baza
  • 200 gr biscuiti de cacao(de casa folosesc eu mereu dar merg si din comert daca n-aveti de casa :P)
  • 90 gr unt
  • Umplutura
  • 400 gr crema de branza
  • 150 gr branza de vaci
  • 80 gr smantana
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cicolata alba
  • 100 gr capsune
  • 3 oua mici sau 2 mari
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
  • Topping
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Neapolitan Cheesecake:

Untul il topim intr-o cratita la foc mic si-l turnam peste biscuitii macinati fin la robot, sau manual cu sucitorul :D, stiti voi cum ;)

Pregatim o tava cu diametrul de 21 cm, o tapetam cu hartie de copt, turnam baza de biscuiti si apasam bine cu o lingura. Biscuitii nu trebuie sa fie decat la baza, nu si pe margine. Punem tava la frigider pana e gata umplutura...sau mai bine zis umpluturile :)

Capsunele le spalam bine, le lasam putin la strecurat si le facem piure cu furculita. Ciocolata alba o topim la microunde sau la bain marie si o lasam la racit. Procedam la fel si cu ciocolata neagra, dar intr-un vas separat, binenteles :P

Pentru umplutura, punem la blender branza de vaci cu smantana, si mixam pana obtinem o crema fina. Adaugam crema de branza si acum putem folosi mixerul manual, sau stand daca aveti sunteti norocosi...eu nu  prea am norocul asta...

Adaugam si zaharul si mixam maxim 3 minute la viteza medie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, aproximativ un minut. In compozitia de branza mai punem esenta de vanilie, sarea si amidonul, dupa care mixam pana la omogenizarea completa in jur de 2 minute.

Impartim compozita in 3 parti egale pe cat se poate. Intr-una din parti punem ciocolata alba si amestecam bine, in alta ciocolata neagra, iar in ultima piureul de capsune.

Scoatem baza de la frigider si punem compozitia neagra, pe care o dam din nou la frigider pentru 10 minute.

Punem si compozitia cu ciocolata alba, si din nou introducem tava la frigider pentru inca 10 minute.

La sfarsit punem cu grija compozitia cu capsune si introducem tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru o ora. Cand este gata mijlocul va fi putin auriu. Scoatem cu grija tava din cuptor si lasam la teperatura camerei pentru 2 ore, dupa care punem cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 6 ore.

Frisca lichida aka smantana pentru frisca (nu-mi place cea vegetala, dar si aia se poate folosi la fel de bine) o mixam bine cu zaharul pudra, dupa care ornam cheesecake-ul dupa preferinta. Servim cu multa pofta, pentru ca este delicios!

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Neapolitan Cheesecake-0
Neapolitan Cheesecake-1
Neapolitan Cheesecake-2

COMENTARII (22)

Poliana 1

29.06.2012, 15:54

Love_cherry multumesc!!

susu 1

29.06.2012, 18:04

minunat

mamaieelena 1

29.06.2012, 18:57

ce bun ! o felie vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04