Nectar de piersici

de Angelina_Elena in Bauturi, 19 Sep 2013 | 9301 vizualizari

 

Foarte bun si parfumat! Multumesc Vio_dreams (site-ul caietul cu retete).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici (fara samburi)
  • 900 g zahar
  • 1.6 l apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte bine.

Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii.

Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa.

Punem cratita pe foc si mai amestecam din cand in cand. Lasam sa clocoteasca pana se ingroasa putin.

Dupa ce s-a ingrosat putin, turnam nectarul fierbinte in sticlele sterilizate si le inchidem.

Lasam sa se raceasca nectarul in sticle, apoi asezam un prosop pe fundul cratitei in care urmeaza sa le fierbem.

Invelim fiecare sticla in cate-o laveta si turnam apa (sa ramana cratita goala de doua degete).

Punem cratita pe foc si lasam pana incepe sa clocoteasca.

Lasam sticlele sa se raceasca in cratita, apoi le scoatem si le depozitam in camara.

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut 12 sticle de 330 ml.

RETETA IN IMAGINI

Nectar de piersici-0
Nectar de piersici-1
Nectar de piersici-2
Nectar de piersici-3
Nectar de piersici-4
Nectar de piersici-5

COMENTARII (32)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.09.2013, 18:35

madi_marin

madi_marin 1

20.09.2013, 19:26

ce bun si parfumat eee!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.09.2013, 00:53

Madi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!