Nectar de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 534 vizualizari

 

Anul acesta piersicul din curte nu a rodit atat de mult ca in anii trecuti, dar piersici au fost suficiente pentru a prepara si compot si nectar .

 

INGREDIENTE

  • piersici coapte
  • zahar brut
  • 1 lamaie
  • apa
  • sticle curate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Piersicile se spala bucata cu bucata in 2-3 ape reci, se feliaza si se indeparteaza samburii. Feliile se pun intr-o oala mare, turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( timpul de fierbere depinde de cantitatea de fructe pe care o avem si de cat de coapte sunt). Adaugam la fierbere o lamaie taiata in 4.

Cand coaja se desface usor de pe pulpa fructului oprim focul si indepartam bucatile de lamaie.

Pasam feliile de piersici in blender, adaugam apa pana obtinem consistenta dorita si zahar ( eu am folosit zahar brut ) atat cat dorim sa fie de dulce nectarul.

Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .

Depozitam in spatii aerisite si racoroase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nectar de piersici 456481
retete culinare - Nectar de piersici 456482
retete culinare - Nectar de piersici 456483
retete culinare - Nectar de piersici 456484
retete culinare - Nectar de piersici 456485
retete culinare - Nectar de piersici 456486
retete culinare - Nectar de piersici 456487
retete culinare - Nectar de piersici 456488
retete culinare - Nectar de piersici 456489
retete culinare - Nectar de piersici 456490
retete culinare - Nectar de piersici 456491
retete culinare - Nectar de piersici 456492

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.09.2016, 20:58

Ce minunat! Nu vinzi putin din el?

Ina 1

18.09.2016, 22:43

Rocsi ))))
Cred ca-mi fac taraba in fata portii ))

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D