Negreasa ca la bunicul acasa

de brunetica in Prajituri, 20 Oct 2011 | 7605 vizualizari

 

Poate va intrebati de ce am denumit prajitura asa pentru ca " negreasa " imi aduce aminte de bunicul meu. A doram cand eram copil si ma duceam la el si ma intampina cu o bucata mare de negreasa buna ,insiropata si cu multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. zahar ,  
  • 200 g. faina ,
  • 1 pahar cu lapte , 
  • 1 pachet cu unt sau margarina , 
  • 4 oua , 
  • 200 g. miez de nuca , 
  • 1 lingurita de bicarbonat , 
  • 80 g. de cacao , 
  • esenta de rom ,
  • ciocolata de topit ,
  • stafide .
  • Pentru sirop
  • 200 ml. apa ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • esenta de rom .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negreasa ca la bunicul acasa:

Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele,  nuca si esenta de rom . Dai prajitura la cuptor pentru 45 minunte. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

Pentru glazura: Pe baine marie pui la topit ciocolata si un pic de unt de marimea unei nuci si 3 linguri de lapte , lasi pana obtii o crema groasa.

Siropul il faci din: apa, zaharul, esenta de rom si lasi sa fiarba. Cand prajitura este gata, o insiropezi cu acest sirop si o o glazurezi cu ciocolata.

Pofta buna !!

 

COMENTARII (23)

brunetica 1

21.10.2011, 20:06

multumesc fetelor pentru cuvintele frumoase

mirela0911 1

21.10.2011, 21:44

cred ca e foarte buna

brunetica 1

22.10.2011, 07:56

draga Mirela nu am mai multe cuvinte decat DELICIOASA

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21