Negreasa de post cu glazura

de Rocsi in Prajituri, 20 Feb 2010 | 13833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana si jumatate apa
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o portocala
  • o mana de miez de nuca
  • faina cat cuprinde sa fie aluatul ca la chec
  • nuca de cocos
  • GLAZURA;
  • 5 linguri zahar
  • 7-8 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negreasa de post cu glazura:

Apa se pune cu zaharul si se amesteca pana acesta se topeste.


dupa care se adauga uleiul,faina treptat,cacaoa,praful de copt,esenta si coaja de portocale.


copmpozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


peste ea se pun bucatele de miez de nuca si se da la cuptorul incalzit.


o incercam cu scobitoarea si cand e gata o scoatem.


Ingredientele pentru glazura le amestecam toate intr-o cratita si se pune pe foc circa 20 de minute pana ce aceasta se ingroasa.


Cand e gata glazura se toarna peste prajitura uniform si din loc in loc se inteapa cu cutitul pentru ca glazura sa patrunda si in interiorul prajiturii.pe deasupra se presara nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

se poate manca si fara glazura

2

in loc de miez de nuca se pot pune si visine iese foarte gustoasa

COMENTARII (8)

Rocsi 1

28.02.2010, 15:12

sper sa iti placa daca o pui in practica

Geanina87 1

15.03.2012, 16:55

Rocsi 1

15.03.2012, 20:50

Geanina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19