Negresa

de Rux in Prajituri, 24 Sep 2011 | 7174 vizualizari

 

Am ales sa incerc reteta Cristinnei de negresa cu migdale, eu am facut aceasta prajitura simpla...e atat de ciocolatoasa...atat de fina , de gustoasa...incat o recomand cu incredere...multumesc draga mea e minunat de buna....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt;
  • 350 gr ciocolata amaruie spune reteta Cristinnei ( aici eu am modificat putin si am pus 200 gr ciocolata cu lapte, si 2 linguri de cacao neagra, plus pentru glazura 1 ciocolata cu lapte si una neagra)
  • 300 gr zahar ;
  • 4 oua
  • 140 gr faina;
  • 1/4 pliculet de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Mod de preparare prajitura negresa:

Pe foc mic am topit intr-un ibric untul si in el ciocolata. La mixer am amestecat ouale si zaharul,  apoi am adaugat ciocolata topita cu untul , vanilia, faina si praful de copt.

Am mai mixat o vreme pana s-a incalzit cuptorul la 200 grade( in jur de 12 min).

Am pus toata compozitia intr-o tava de Jena tapetata cu hartie de copt si am copt pentru 10 min la 200 grade si apoi pentru inca 10 de minute la 170 si inca 10 min la 180.( Cristinne a lasat la 170 grade numai zece minute, eu am vrut prajitura mai legata).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, turnam deasupra glazura facuta din untul topit si ciocolata topita apoi o taiem si o servim dupa dorinta. Eu am facut pudra la blender cateva migdale si le-am servit deasupra prajiturii .

Cristinne, multumesc inca o data!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa-0
Negresa-1
Negresa-2
Negresa-3
Negresa-4
Negresa-5
Negresa-6

COMENTARII (31)

Lau 1

03.10.2011, 14:22

ce bine arata

Rux 1

18.10.2011, 16:06

Multumesc Gina
Multumesc Lau

babi5 1

24.09.2013, 21:48

Buna tare negresa ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04