Negresa

de Irina in Prajituri, 6 Noi 2013 | 92490 vizualizari

 

Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Iata si reteta mea de negresa: 

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.

Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.

Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei. 

La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.

Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.

Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.

Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.

Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.

Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).

Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.

Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!

 

 

TIPS-URI

1

cantitatile de zahar, cacao si nuca din compozitia negresei pot varia in functie de preferinte

RETETA IN IMAGINI

Negresa-0
Negresa-1
Negresa-2
Negresa-3
Negresa-4
Negresa-5
Negresa-6
Negresa-7
Negresa-8
Negresa-9

COMENTARII (59)

munteanu_olimpia

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:44

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: munteanu_olimpia@yahoo.com

monik80

monik80 1

14.03.2015, 20:06

Delicios

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 11:56

Cea mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!