Desert prajitura negresa

de Irina in Prajituri, 6 Noi 2013 | 119760 vizualizari

 

Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Iata si reteta mea de negresa: 

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.

Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.

Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei. 

La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.

Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.

Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.

Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.

Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.

Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).

Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.

Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de zahar, cacao si nuca din compozitia negresei pot varia in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (59)

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:44

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

monik80 1

14.03.2015, 20:06

Delicios

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 11:56

Cea mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu ciocolata neagra si alba