Desert prajitura negresa

de Irina in Prajituri, 6 Noi 2013 | 119600 vizualizari

 

Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Iata si reteta mea de negresa: 

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.

Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.

Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei. 

La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.

Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.

Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.

Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.

Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.

Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).

Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.

Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de zahar, cacao si nuca din compozitia negresei pot varia in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:44

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

monik80 1

14.03.2015, 20:06

Delicios

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 11:56

Cea mai buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa à ma façon