Negresa

de Julia_Snow in Prajituri, 26 Mar 2014 | 2437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o margarina Unirea
  • 500 g. zahar
  • 250 ml. lapte ( o cana)
  • 200 g. faina
  • 4 oua
  • 5 linguri cacao
  • un praf de copt
  • esenta de rom
  • cateva patratele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune pe foc intr-un vas laptele, margarina, cacaoa si jumatate din zahar.
Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce s-au omogenizat bine si s-a topit zaharul.
Din aceasta compozite se scot 15 linguri intr-un alt vas si se lasa deoparte. Compozitia initiala se lasa la racit.
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu zaharul ramas. Galbenusurile se adauga peste compozitia fiarta si racita, amestecand bine pana la incorporarea lor.Tot aici se dauga si praful de copt si esenta de rom (dupa preferinta).
Peste albusurile batute spuma se adauga faina, in ploaie, amestecand usor, iar aceasta compozitie se toarna peste cea de cacao, amestecand la fel, usor.
Compozitia se pune in tava in care s-a pus in prealabil hartie de copt.
Se coace 30 de min. la foc mediu (depinde de cuptor) si se face testul cu scobitoarea pt. a afla daca e coapta. 
Insa nu se deschide cuptorul inainte de 15 min.
Dupa ce o scoatem din cuptor, punem pe foc cele 15 linguri din compozitia initiala, in care adaugam ciocolata si esenta de rom. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnam peste prajitura fierbinte si pesaram si putina nuca de cocos.
Se taie in forma dorita (eu o tai cat este calda, cu diferite forme pt. biscuiti).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa 306034
retete culinare - Negresa 306035
retete culinare - Negresa 306036
retete culinare - Negresa 306037
retete culinare - Negresa 306038
retete culinare - Negresa 306039
retete culinare - Negresa 306040
retete culinare - Negresa 306041
retete culinare - Negresa 306042
retete culinare - Negresa 306043
retete culinare - Negresa 306044
retete culinare - Negresa 306045

COMENTARII (10)

Julia_Snow 1

27.03.2014, 10:55

Bya Ralu 1

28.03.2014, 15:33

buna

Julia_Snow 1

28.03.2014, 16:11

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21