Desert prajitura negresa

de Gicuta in Prajituri, 2 Sep 2015 | 55565 vizualizari

 

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri cacao neagra
  • 150 g unt (80% grasime)
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • o lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • o ciocolata amaruie
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul, zaharul si cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma (ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacao (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza toata cantitatea. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.

Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam sa se topeasca ciocolata. Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata.

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate portiona direct in tava.

2

Uleiul se poate inlocui cu inca 50 g unt sau in loc de ulei si unt se paot folosi margarina pentru prajituri (200 g).

3

In compozitie puteti adauga nuci, stafide sau alte fructe.

4

Laptele se poate inlocui cu apa plata sau minerala.

5

Tava se poate unge cu unt si tapeta cu faina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:23

Declar pe propria raspundere ca o negresa este tot ce-mi lipseste acum ))

Aletta 1

14.10.2015, 15:09

MaziluSimona 1

12.10.2018, 23:47

Am făcut negresa in seara asta e ieșit exact că în poza,e foarte buna o să o mai fac negresa și alta data,multe prăjituri fac de aici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Waffles