Negresa

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 18001 vizualizari

 

Se poate spune ca e preferata mamelor. Nu lipseste din nici un caiet cu retete

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • jumate cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat rasa
  • 3 linguri cu gem
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic budinca
  • 100 gr frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:


- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul+ laptele+gemul. Se amesteca, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa.
- compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt
-se coace in cuptor la 180 de grade cam 35 de minute, se face testul cu scobitoarea
-se prepara budinca dupa instructiunile de pe ambalaj
-dupa ce s-a racit negresa turnam budinca calda deasupra, lasam la racit
-batem frisca tare si ornam fiecare bucatica

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa 3040
retete culinare - Negresa 3041
retete culinare - Negresa 3042
retete culinare - Negresa 3043

COMENTARII (3)

weronik68 1

07.03.2010, 17:57

negresa cu gem?pai gemul nu ingreuneaza cresterea aluatului?e putin ciudat,dar o sa incerc

rivka 1

07.03.2010, 18:03

ce reteta faina acum o vad si eu , o fac si eu , o pun la favo sa nu uit sa o printez

ionela2682 1

10.03.2010, 15:35

am facut si eu cu gem si a iesit super! felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D