Negresa

de Deny22 in Dulciuri, 25 Feb 2016 | 3539 vizualizari

 

Prima data cand incerc sa fac aceasta prajitura. Desi e preferata mea, niciodata nu am gasit o reteta pe placul meu.
Aceasta este ieftina, rapida si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana faina
  • 200 gr margarina
  • 3 oua
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • optional - finetti/nutela, fulgi cocos, nuci, etc
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine.

Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

 

TIPS-URI

1

Reteta oficiala spune sa pastram cateva linguri din compozitie pentru a orna prajitura. Eu am ales sa o ungcu finetti imediat ce am scos-o din cuptor, pentru ca se intinde mai bine. Puteti presara si cocos, nuci, alune de padure, etc (dupa preferinte)

2

Cuptorul trebuie incins in prealabil

3

Ca sa vad daca prajitura e coapta, am facut testul cu scobitoarea. Cand a iesit putin umeda, am scos tava din cuptor.

4

Indiferent de indicatiile retetei eu de fiecare data cern faina si praful de copt, pentru a evita cocoloasele

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema ganache