Negresa ciocolatoasa

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 4471 vizualizari

 

Preferata mea! Negresa ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 50 gr margarina Rama
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao neagra
  • 4 oua mari
  • o lingurita cu praf de copt
  • esente de rom/vanilie dupa gust
  • pentru decor: sirop de zahar ars/fulgi de ciocolata/ornamente ciocolatoase
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa:

Punem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina.

Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca treptat.

Incorporam galbenusurile, esentele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta, o amestecam usor cu albusurile batute spuma (tare), omogenizand totul.

Turnam compozitia intr-o tava de yena, unsa cu putina margarina.

Se coace la foc potrivit.

Dupa racire, se orneaza dupa plac. Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga in compozitie si fructe deshidratate (de exemplu merisoare)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359166
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359167
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359168
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359169
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359170
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359171
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359172
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359173
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359174
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359175
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359176
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359177
retete culinare - Negresa ciocolatoasa 359178

COMENTARII (33)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:35

Ciocolatoasa rau!

Dya Daniela Andrei 1

28.12.2014, 10:26

geoline 1

17.02.2015, 21:41

ce dimensiuni are tava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25