Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog

de biancas76 in Dulciuri, 8 Aug 2010 | 4705 vizualizari

 

Azi am un an de blog!!!!
Si pentru ca am sarbatorit in familie UN AN DE BLOG :) m-am gandit sa ne omenim cum e traditia prin Ardeal si cu ceva prajitura ca doar azi e duminica.... nu?
Imi place sa fac prajituri doar ca fac rar din cauza ca....... se depune cam mult :)
Pentru azi am facut o negresa ciocolatoasa cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri cacao
  • 1 ciocolata cu menta
  • 400 g iaurt (sana)
  • un praf de copt
  • putina sare
Optional
  • inghetata
  • coaja de lime
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog:

Am folosit o tava dreptunghiulara de 30 X 40 cm pe care am pus hartie de copt si am curatat caisele de samburi si le-am pus cu partea care a fost samburele in jos la o distanta de 1 cm( in reteta originala scria ca tava se tapeteaza cu unt si zahar brun)

Aluatul l-am pregatit astfel:
Am pus intr-un bol de mixer cele 6 galbenuse impreuna cu zaharul si le-am mixat bine, dupa care am adaugat untul moale.

Am adaugat apoi treptat  restul ingredientelor ( iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa). Separat am batut albusele cu putina sare iar in final am amestecat ambele compozitii.

Ciocolata de menta am topit-o si am adaugat-o compozitiei de mai sus.

Am turnat compozitia peste caise si am dat la cuptor pentru 40 minute, avand grija sa fie facuta (testul scoabitoarei) si sa nu fie prea uscata.


Am lasat-o in tava pana cand s-a racit dupa care am intors-o pe alta tava si am portionat-o astfel incat bucata de caisa sa fie exact in centru.

Este o prajitura foarte gustoasa si ciocolatoasa.
Reteta mai spunea ca se poate servi cu ingheteta si coaja de lime si m-am conformat.
Va servesc si pe voi virtual cu o bucatica:))

Merita sa incercati aceasta prajitura pana mai sunt caise.
Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-0
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-1
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-2
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-3
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-4
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-5
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-6
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog-7

COMENTARII (17)

Adinuta 1

09.08.2010, 23:01

felicitari pentru realizare! la cat mai multe retete!

grasu64 1

11.08.2010, 23:57

La Multi Ani !

Sidy 1

12.08.2010, 06:50

Felicitari Bia ! Cat mai lunga sa fie viata blogului tau Ciocolatoasa ta e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04