Negresa cu aroma de cafea

de Laly in Prajituri, 21 Mar 2012 | 2865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de cafea:

Intr-o cratita,amestecam laptele cu zaharul,pudra de cacao si cafeaua solubila.Punem pe foc si lasam pana da in clocot.Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic,pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire.Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.

Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare.Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura,pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi galbenusurile,romul,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat,eu am pus bourbon.

Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda.Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit,circa 45 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu aroma de cafea-0
Negresa cu aroma de cafea-1
Negresa cu aroma de cafea-2
Negresa cu aroma de cafea-3
Negresa cu aroma de cafea-4
Negresa cu aroma de cafea-5
Negresa cu aroma de cafea-6
Negresa cu aroma de cafea-7

COMENTARII (26)

diana_k

diana_k 1

23.03.2012, 21:43

delicios

T I M E A

T I M E A 1

15.04.2012, 20:22

buna tare

Laly

Laly 1

18.04.2012, 11:57

Va multumesc din suflet,sunteti toate niste dulci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!