Negresa cu aroma de portocale

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 3795 vizualizari

 

By Dia(conta)! Multumesc frumos draga mea, e foarte buna!:-*>:D<

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 180 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingura esenta de portocale Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
In plus:
  • patratele de ciocolata Kandia cu portocala si scortisoara
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de portocale:

Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba.

Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Punem apoi faina cernuta cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi le incorporat in restul compozitiei amestecând usor cu o spatula.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam compozitia.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit blatul,am topit pe baie de aburi ciocolata impreuna cu laptele.

Apoi punem cate o jumatate de lingurita de ciocolata peste fiecare cub de prajitura, apoi asezam deasupra fiecaru-i patratel de negresa cate un patratel de ciocolata.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu aroma de portocale-0
Negresa cu aroma de portocale-1

COMENTARII (52)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

19.11.2012, 11:38

Gabytza

bahna_violeta

bahna_violeta 1

21.11.2012, 16:30

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.11.2012, 16:45

Violeta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24