Negresă cu bezea

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 22418 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g făină
  • 5o g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilina
  • 1 praf de sare

Bezea

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • un praf de sare

Ornat Ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolată.

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu bezea:

Blat

Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.

Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm zahărul vanilinat şi cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă pentru prajituri tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsam să se coace 15-20 de minute, atenţie la foc, la început flacăra mai tare apoi foc moderat.

 

Bezea

Batem albuşurile cu un praf de sare până când devine mai tare abia apoi adăugăm zahărul treptat.

Scoatem blatul din cuptor şi întindem bezeaua deasupra, putem modela bezeaua cu o furculiţă. Dăm prajitura la cuptor pentru încă 10 minute la foc mic.

Bezeaua trebuie să devină aurie.

Deasupra presărăm ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolata cât timp bezeaua este încă fierbinte.

După ce se răceşte negresa o tăiem cu un cuţit cu lama înmuiată în apă rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Almond Roca