Negresa cu cafea

de adriana65 in Prajituri, 27 Mar 2014 | 6030 vizualizari

 

Textura acestei prăjituri este minunată: umedă la interior, dulce atât cât trebuie şi cu o notă finală de aromă de cafea ce desăvîrşeşte gustul acestei prăjituri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 4 ouă
  • - 300 g zahăr tos
  • - 375 g făină
  • - 200 ml ulei
  • - 300 ml lapte
  • - 4 linguri cacao
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 1 linguriţă extract de vanilie (opţional)
  • Ingrediente pentru sosul de cafea:
  • - 400 ml lapte
  • - 175 g zahăr tos
  • - 2 linguri cacaco
  • - 50 ml cafea turcească foarte concentrată
  • - 20 g unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.

In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei. 

Făina se amestecă cu cacaco şi praful de copt. Jumătate se adaugă în vasul mixerului.Se pune restul de lapte şi ulei apoi amestecul de făină cu cacaco. Se pune şi extractul de vanilie, se omogenizează .

Aluatul se pune într-o tavă de 26/25 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 35 de minute (pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea).

Intre timp se prepară sosul: toate ingredientele  se pun într-o crăticioară cu fund dublu şi se fierb la foc mic 10 minute. Se răcoreşte puţin apoi se repartizează încet, lingură cu lingură, pe suprafaţa prăjiturii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu cafea 306529
retete culinare - Negresa cu cafea 306530
retete culinare - Negresa cu cafea 306531
retete culinare - Negresa cu cafea 306532

COMENTARII (26)

Rux 1

03.06.2014, 00:18

Miriam...prajitura are in total 475 gr de zahar si tu spui ca nu e dulce? Cred ca sigur glumesti si oare ce te-a retinut sa nu ii adaugi dupa gustul tau ce preferi; nuci, stafide etc...glazura pare intr-adevar destul de lichida avand in vedere ca vorbim de 400 ml lapte dar dupa cum scrie si in titlu nu este practic o glazura ci un sos eu cred ca e buna prajitura

adriana65 1

03.06.2014, 18:08

Miriam,imi pare foarte rau ca nu ti-a placut prajitura. Prajitura aceasta este fara nuci, stafide, ciocolata. Asa este reteta. Glazura nu este glazura ci este un sos mai gros de cafea, asa cum se vede din poze si asa cum am precizat in continutul prajiturii.

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D