Negresa cu cafea

de RuxyRux in Prajituri, 15 Iul 2014 | 6197 vizualizari

 

O mare bunatate care se cere repetata la micul dejun maine dimineata....una dintre cele mai reusite negrese pe care le-am facut pana acum...si merge incredibil alaturi de zmeura si afine...un deliciu de sezon!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr faina
  • 4oua
  • 200 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr zahar brun
  • 1 lingurita espresso instant( sau ness)
  • 1 lingurita praf copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala( daca nu va place, renuntati) esenta de rom...ce arome va mai plac
  • obligatoriu zmeura si afine alaturi si zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.

Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.

Punem si cafeaua( ness) si mixam foarte bine, adaugam restul aromelor.

Vom pune la final faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

In tava tapetata cu foaie de copt turnam compozitia si o nivelam.

Eu am avut o tava intinsa dreptunghiulara cu inel culinar.

Coacem prajitura pentru 15 minute la 180 de grade. Puteti face testul cu scobitoarea, si desigur in funcite de tava in care o coaceti e posibil sa stea 5 minute in plus.

Racim prajitura si ne delectam cu ea dupa ce o pudram, alaturi de de zmeura si afine...ah ce combinatie incredibila, careia i-am declarat dragoste pentru totdeauna :)!

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti adauga si alune coapte si maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:02

Oana scumpa fata...iti multumesc...in seara asta am facut-o din nou...a iesit minunata...am pus jumatate ciocolata neagra si jumatate cu lapte mai multa cu 100 de grame si a iesit mai densa putin...atunci am mai adaugat si o jumatate de pahar de lapte la sfarsit sa o mai subtiez...a iesit delicioasa si de aceasta data Sper sa iti placa si tie draga mea

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:02

Lavi , multumesc draga mea

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:03

Mihaela doamna minunata de la Amman..iti multumesc tare mult pentru vizita si apreciere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă a la Merișor