Negresa cu cafea si nuci coapte

de Rux in Dulciuri, 22 Oct 2015 | 614 vizualizari

 

Negresa asta e pur si simplu wowwwww!

Un gust desavarsit de care te poti indragosti fara doar si poate, o prajitura cu o consistenta umeda, densa, ciocolatoasa, foarte aromata, atat de frageda incat se topeste in gura...nu stiu ce ti-ai putea dori mai mult?

 

INGREDIENTE

  • o cana de nuci coapte si zdrobite
  • 150 ml cafea
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • 225 gr unt
  • 225 gr zahar brun
  • vanilie
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu varf de cacao neagra
  • 100 gr ciocolata( 70 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea si nuci coapte:

Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste.

Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel.

Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat zatul, daca nu, faceti acest lucru.

Untul l-am pus intr-un vas impreuna cu cafeaua fierbinte, am lasat sa se topeasca si apoi am dat vasul deoparte si am pus ciocolata, am amestecat sa se topeasca si ea si sa se omogenizeze.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul brun cu vanilia,  pana si-au dublat volumul, am pus cacaoa, faina, praful de copt si am adaugat incet compozitia de ciocolata si unt. Am oprit mixerul si am pus aluatul in tava unsa cu unt.

Aici in acest moment va sfatuiesc sa puneti prajitura intr-o tava mai ingusta si mai inalta, eu n-am avut si am pus-o intr-o tava ceramica mai intinsa. Am adaugat nucile zdrobite si am amestecat cu o spatula.

Am copt prajitura 15 minute la 180 de grade.

Cand este gata, scoateti tava din cuptor si acoperiti-o imediat cu o  punga curata de plastic cat tine suprafata, timp de 5 minute, pentru a-si pastra si mai mult umezeala, apoi ridicati punga( atentie nu puneti folie de prospetime, pentru ca se va topi) apoi  lasati prajitura sa se raceasca,  taiati-o, pudrati-o cu nuci, sau decorati-o cu ce doriti si va inspira.

Eu doar pentru fotografie am suprapus prajiturile doua cate doua.

E fabuloasa si se cere repetata cu siguranta....cel putin la mine o sa faca istorie! :))))

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu cafea si nuci coapte-0
Negresa cu cafea si nuci coapte-1
Negresa cu cafea si nuci coapte-2
Negresa cu cafea si nuci coapte-3
Negresa cu cafea si nuci coapte-4
Negresa cu cafea si nuci coapte-5
Negresa cu cafea si nuci coapte-6
Negresa cu cafea si nuci coapte-7
Negresa cu cafea si nuci coapte-8
Negresa cu cafea si nuci coapte-9
Negresa cu cafea si nuci coapte-10
Negresa cu cafea si nuci coapte-11
Negresa cu cafea si nuci coapte-12

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

23.10.2015, 10:09

superrrr

anca_rm 1

23.10.2015, 11:24

mai ai ca as vrea si eu o feliuta , foarte buna

Rux 1

25.10.2015, 22:02

Multumesc frumos...a fost minunata! Incredibila...delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41