Negresa cu capsuni si menta

de laura_n in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 3479 vizualizari

 

Este sezonul lor si este sezonul ei, al capsunilor si al mentei. Combinate dau un gust senzational unei negrese simple.
Ma gandesc ca negresa este un desert versatil, usor de facut si care se poate face atat cu fructe cat si fara, iese la fel de gustoasa. Menta este, si nu cred sa ma contrazica cineva, o minune a naturii, la indemana si plina de aroma!

 

INGREDIENTE

  • -150 g unt moale
  • - 1 praf sare
  • - 100 g zahar brut
  • - 4 oua de gaina
  • - 80 g ciocolata
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 2 linguri cacao neagra
  • - 200 g faina
  • - 1/2 plic cu praf de copt
  • - 3 fire menta proaspata
  • - capsuni proaspete

  • Pentru ornat
  • - 200 g mascarpone
  • - 200 ml smantana
  • - 50 g zahar pudra
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte dulce
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu capsuni si menta:

Pregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei.

Pornim cuptorul.

Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte.

Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se raceasca.

Intr-un vas, punem untul moale, adaugam un praf de sare si zaharul. Incepem sa mixam cateva minute, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza.

Faina o amestecam separat cu praful de copt, cacaoa si o incorporam in compozitia de oua.

Menta o punem intr-un blender, mixam pana devine o spuma. Adaugam peste ciocolata topita si amestecam, apoi incorporam in compozitia de oua.

Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam usor compozitia, nivelam cu o spatula, apoi asezam capsunile peste ea.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 35-40 minute. Eu am folosit o tava mica (18 x 26 cm) si a iesit mai inalta. Facem proba cu o scobitoare, daca iese curata, inchidem focul si scoatem negresa din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, pregatim crema, mixam smantana pana incepe sa capete consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Incorporam cate o lingura de branza mascarpone. Crema obtinuta o punem in frigider pana la utilizare.

Topim pe baie de aburi sau in cuptor, ciocolata cu laptele dulce si omogenizam.

Dupa ce s-a racit negresa, o portionam, o glazuram cu ciocolata, ornam cu crema si capsunele mici si dulci. Dam la frigider pana la servire. Inainte de servire, o lasam 10 minute la temperatura camerei, intrucat la frigider se intareste un pic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

27.09.2015, 23:33

Ooooooo...era sa ratez minunatia!!!

Ancutsa 1

07.08.2016, 11:40

Interesanta ideea cu fructele si menta, arata tare frumos negresele tale!

dantes 1

12.07.2020, 08:03

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta