Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate

de Merisor in Prajituri, 25 Aug 2012 | 5681 vizualizari

 

O prajitura delicioasa unde predomina foarte mult nuca.
Blatul iese putin amarui, iar glazura dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 1 tableta ciocolata amaruie(85% masa de cacao)
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 100 mL lapte
  • 1 pachet unt
  • sare
  • 250 gr nuci
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 100 mL lapte
  • 150 gr nuca taiata
  • 1 lingura amidon
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate:

Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot)

Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul adaugat treptat. Cand s-au intarit bine, am adaugat nuca macinata dar nu prea fin si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am pus apoi si compozitia cu ciocolata putin calduta si am amestecat usor cu o spatula de lemn.

Am tapetat o tava de 26/32 cu harie de copt si am rasturnat blatul in ea. Am copt 35 de minute la 180 grade.

Caramelul l-am facut in felul urmator: am pus intr-o craticioara cele doua linguri de zahar si am amestecat continuu pana s-a topit, apoi am adaugat laptele fierbinte in care am topit si untul. Am amestecat pana cand zaharul s-a topit de tot si am adaugat nuca taiata si amidonul.

Am intins caramelul peste bucatile de negresa racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata