Negresa cu ciocolata si nuci

de Merisor in Prajituri, 9 Feb 2013 | 20676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr nuci maruntite
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si nuci:

Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit.

Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul. Eu am avut ciocolata cam dulce si de aceea am pus mai putin zahar.

Adaugam peste albusuri nuca maruntita, mestecand incet, apoi punem compozitia cu ciocolata, esenta de rom, coaja rasa de portocala si lamaie si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula si omogenizam.

Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 26/30cm), turnam aluatul si coacem la 180 grade pentru 40 minute. Nu uitam nici de testul scobitorii.

Eu am lasat-o simpla fara glazura pentru ca asa a fost comanda si oricum este ea destul de ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

diaconta 1

06.11.2013, 22:31

Cam cat s-o pot taia in doua daca e nevoie

bitzy27 1

07.11.2013, 11:03

Multumesc Meri pt raspuns,dupa ce s-a racit e ok. Foarte gustoasa :*

bitzy27 1

07.11.2013, 11:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa specială