Negresa cu ciocolata, visine si bezea

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2016 | 6756 vizualizari

 

Simteam ca este timpul sa pregatesc o negresa ca prea trecuse ceva timp de cand nu ne-am mai bucurat de o prajitura mai simpla, fara crema. Negresa asta a venit la fix, toate s-au combinat de minune si rezultatul a fost pe gustul tuturor, fara nici o exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 lingurite rom
  • un praf de sare

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata, visine si bezea:

Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite.
Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul.
Incorporam treptat amestecul de ciocolata cu unt, adaugam laptele.
Punem praful de copt, faina, cacaoa si mixam bine. La final adaugam si esenta de rom.
Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu ciocolata si le amestecam usor, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Turnam compozitia de negresa, o nivelam, iar deasupra asezam visinele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 25 de minute.
Cand au trecut vreo 20 de minute de cand prajitura este in cuptor, ne apucam de bezea.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, punem zaharul si mixam pana este bine topit.
La final adaugam si zeama de lamaie, mai amestecam pana este si aceasta incorporata.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura, punem bezeaua intr-un pos.
Facem moate de bezea pe toata suprafata prajiturii, o reintroducem in cuptor pentru maxim 10-12 minute.

Cand este gata, deschidem usa cuptorului si o lasam sa se racoreasca cam 20 de minute acolo, apoi o scoatem de tot din cuptor.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

anca_rm 1

05.10.2016, 09:55

ador negresa si tie ti-aieist o frumusete

Rocsi 1

05.10.2016, 21:43

anca, iti multumesc mult

Panacris 1

17.05.2017, 20:25

Superrrr, tocmai se coace în cuptor Mulțumesc pentru rețetă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa