Negresa cu cirese - de post

de Steffy in Mancaruri de post, 12 Iun 2013 | 2245 vizualizari

 

Am cules ciresul de la tara si bineinteles am facut dulceata, dar si o prajitura negresa.
A iesit foarte buna, poate fi facuta si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • o cana si jumatate zahar
  • o cana si jumatate apa minerala
  • jumatate cana de ulei
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita bicarbonat stins in otet
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cirese - de post:

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii.

Intr-un vas incapator mixam zaharul cu uleiul. Cand s-a topit zaharul, adaugam apa minerala, apoi faina putin cate putin. Compozitia trebuie sa fie ca la aluatul de chec.

Adaugam bicarbonatul stins in otet, apoi cacao pentru a colora compozitia. Cand sunt toate ingredinetele bine omogenizate, punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra punem ciresele fara samburi.

Introducem la cuptor pentru 30-40 minute la foc mediu. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Folositi aceeasi cana atunci cand masurati ingredientele.

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu cirese - de post-0
Negresa cu cirese - de post-1
Negresa cu cirese - de post-2
Negresa cu cirese - de post-3
Negresa cu cirese - de post-4
Negresa cu cirese - de post-5

COMENTARII (10)

adry88

adry88 1

12.06.2013, 22:32

buna buna

Geanina87

Geanina87 1

12.06.2013, 22:42

Lorra

Lorra 1

12.06.2013, 23:06

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!