Negresa cu cocos, de post

de _Alina_ in Prajituri, 27 Noi 2013 | 6775 vizualizari

 

Ce-mi place la prajiturile de post e ca faci economie si iese o minunatie cu efort minim. In plus nu tre' sa fii mare cofetar...;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 380 g faina
  • 150 g zahar
  • 530 ml apa
  • 50 g cacao
  • 80 g fulgi nuca de cocos
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 60 ml sirop de brad
  • 1 si 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • Decor:
  • bucatele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cocos, de post:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul.

3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu)  cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt sau cu faina.

4. Introducem in cuptor pentru 35-45 min. Facem testul scobitorii, daca iese curata =>  blat copt.

5. Scoatem din cuptor si punem aschiile de ciocolata pe prajitura calda.  Daca avem rabdare, asteptam sa se raceasca apoi o portionam dupa preferinta.

S-aveti pofta!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu cocos, de post-0
Negresa cu cocos, de post-1

COMENTARII (19)

Lau

Lau 1

27.11.2013, 17:29

Rocsi

Rocsi 1

27.11.2013, 19:23

Imi place foarte mult

diaconta

diaconta 1

27.11.2013, 20:37

Ce-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!